Over mij

In 1986 ben ik geboren, mijn trotse ouders woonde in een klein maar knus huisje met mijn zus. Dit huisje hebben mijn ouders overgekocht van mijn overgrootoma. Wegens renovatie zijn wij al vrij vroeg verhuisd waar ik echt ben opgegroeid.

Met veel plezier ging ik naar de basisischool. Door mijn doorzetingsvermogen kwam het pas in groep 7 aan het licht dat ik dyslectie heb.

Omdat ik graag naar school ging heb ik besloten naar vbo grafisch school te gaan want nu kon ik leren met boeken maar ook met mijn handen.

wendy-schetswendy

Grafische School Haarlem en Media College Amsterdam

Zonder protest en zonder te spijbelen ging ik iedere dag naar school. Iedere dag was een nieuwe dag met nieuwe uitdagingen en leermomenten. Door mijn deslectie waren mijn ouders super trots dat ik mijn vbo diploma opzak had! Maar Wendy wilde meer en stroomde door naar het mbo grafisch. Hier werden de vak Nederlands niet meer gegeven en stroomde ik makkelijk door. Voor mijn gevoel te makkelijk. Hierdoor overleg gepleegd met mijn mentor en zijn samen opzoek gegaan naar een verdieping. De optie om een certificaat te halen voor mijn projectmanagement kwam als geroepen.

Hogeschool Utrecht

Na mijn vbo diploma, mbo diploma en een mbo certificaat was er nog geen voldoening. Wendy wil nog meer! Hierdoor verschillende HBO opleidingen bezocht en kwam uit op de opleiding Mediatechnologie. De sfeer, de opdrachten en de locatie sprak mij erg aan. Het inspireerde mij naar meer! De major Broadcasting & Cross Media Technology was zeer leuk en leerzaam maar de minor Innovasia heeft mijn hart gestolen. De aandacht van deze minor werd gevestigd op vier thema’s: de Aziatische cultuur, Innovatieprocessen, Intellectueel eigendom en Outsourcing in de praktijk. Ondersteund door een studiereis naar een India.

Eindstage

Alles zat tegen want ook een stageplek vinden was geen makkelijke kluif. Meer dan 150 afwijzingen omdat de economie zo slecht ging. Tijdig voor de stageperiode begon aangegeven dat ik geen stageplek kon vinden waarop ik een cru en niet verdiende reactie terug kreeg “Om een stageplek te vinden dien je meerdere bedrijven aan te schrijven. Met een beetje meer inzet moet dit zeker lukken”. Ik heb mijzelf nog nooit zo kwaad gezien. Want was immers als eerste begonnen met zoeken! Want iets op het laatste moment doen, dat is niets voor mij!

Ondanks dat de stageperiode al begonnen was ben ik niet gestopt met zoeken. Want ik had een doel! Mijn vader was ernstig ziek en wilde pap nog één keer trots maken. Anderhalve maand te laat maar had een stage plek gevonden! Mylaps besloot mij de kans te bieden om mijn hbo tijding af te ronden. Twee dagen later kwam mijn stagebegeleider. Maar wat moet je hem nou laten zien in twee dagen? Toen ik mijn stagebegeleider ontmoette was ik meteen gekalmeerd, hij was mijn docent van mijn major! Hij wist van de situatie thuis en hebben samen een deal gesloten! Over 2 weken komt hij terug en loop ik voor op de rest.

Hbo Diploma?

Arjan Kroon, mijn stagebegeleider, wist dat ik doorzettingsvermogen had maar anderhalve maand is best lang, eigenlijk zag hij het somber in. Twee weken later viel zijn mond open en kreeg ik fiat om mijn eindstage daadwerkelijk te gebruiken!

Diploma uitreiking!

Tijdens de diploma uitreiking kon mijn vader er niet bij zijn en Arjan Kroon wist dat pap mijn drijfveer was. Iedereen werd één voor één naar voren gehaald en moest wat vertellen over hun eindstage. En toen was ik eindelijk als laatste aan de beurt.
De stress was hoog want de presentatie werd afgesloten! Arjan vond mij zo speciaal dat hij een week bezig is geweest met mijn diploma uitreiking. Hij had voor mij een eigen presentatie gemaakt met al mijn werk wat ik tot nu toe gemaakt had en het liedje “Simply the best” was zijn uitgangspunt! Op deze manier kon ik mijn vader mijn diploma uitreiking in het ziekenhuis laten beleven. De trots en blijdschap waren nog meer aanwezig dan eerst!

Aan het werk

Door de economische crisis is het moeilijk ergens te solliciteren. Elke vacature greep ik aan om mezelf aan te prijzen want thuis zitten, dat is niets voor mij. Half jaar later had ik nog geen werk. Door mijn zus kon ik een vakantiebaantje krijgen bij de Blokker. Alles is beter dan niets! En ging met plezier en vol energie elke dag weer aan het werk maar mijn passie ligt bij het grafische! Elke dag keek ik weer alle vacatures en solliciteerde ik overal waar ik aan kon denken.

Li Moon

Ik kwam 2 vacatures tegen bij het reclame bureau Li Moon en besloot mij op beide in te schrijven. Op dat moment kreeg ik een reactie terug dat ze bij de volgende ronde aan mij zullen denken maar op dit moment de vacatures al vervuld waren.
Een maand later kwam ik wederom een vacature van hun tegen en heb de stoute schoenen aangetrokken. Ik pakte de telefoon en liet mij niet afschepen! Dezelfde middag kon ik op gesprek komen. De directie waren overtuigd van mijn kunnen maar ik paste niet in de vacature. Maar zouden zeker nog wat van hun laten horen. De moed schoot mij in mijn schoenen. Breed en goed opgeleid maar niemand wil mij hebben. Ik stapte in mijn auto en reed naar huis.
Eenmaal thuis ging eigenlijk meteen mijn telefoon met de mededeling dat ze over twee dagen opnieuw een gesprek wilden. Het tweede gesprek ging echt super en kon twee dagen later beginnen. Echter wel als stagair omdat hun een print reclame bureau zijn maar dat maakte mij niet uit, ik kan eindelijk doen wat ik leuk vind!

Einde contract bij Li Moon

Tijdens mijn 3,5 jaar bij Li Moon heb ik veel geleerd. Ook heb ik veel mooie projecten mogen realiseren. Helaas zijn de klanten bij Li Moon niet echt internet georiënteerd en krijgen ze de online afdeling niet van de grond. Ook slaat bij Li Moon de crisis toe, hierdoor is er besloten om mijn contract niet te verlengen. Mijn laatste werkdag zal 30 november 2013 zijn. Het sociale, gezellige maar tevens hardwerkende periodes zullen mij zeker bij blijven en ben nog steeds erg blij met de kans die Li Moon mij gegeven heeft!

Wat nu?

Omdat het contract 30 november verloopt ben ik opzoek naar een leuke baan in de internet branche. Ik ben erg breed opgeleid en erg leergierig! Niets is mij te gek, hou van uitdagingen en heb een goede doses doorzettingsvermogen. Zoekt u iemand zoals ik? Of heeft u een leuke opdracht voor mij? Laat het mij dan weten!